onsdag 21 augusti 2013

Motionering av Matte

Den lilla fyrbenta hade oturen att bli skadad i maj och efter lång vila och lång återhämtning tog vi ikväll en motionsrunda.

Uppvärmning: promenad 15 min
Intervall: 3 min jogg, 2 min promenad *3
Nedvarvning: promenad 15 min

Ett ypperligt tillfälle att känns på mina nya löparskor. Och sedan så är det nog sant det dom säger att springa med hund är nog mer nytta för husse/matte än för hunden i det långa loppet men detta blir en bra start för oss båda.

tisdag 20 augusti 2013

Målet! 60kg!

Sommaren har bjudit på några extra kilon (utöver dom som redan fanns) så nu är det dax att ladda energin och komma i ro i sinnet och komma i kroppsform.

Idag en bra dag - inget onödigt socker och har njutit i hela 90min hos Anette se; www.anetteshalsokalla.se

Provade på abayanga massage och det kan verkligen rekommenderas.

måndag 19 augusti 2013

Skogens Guld

Blev en tur ut i skogen idag men lämnade bössan hemma och gick på svamp jakt... Blev en del kantareller och Karl-johan svamp. Det först nämnda ska rensas och KJ ligger på torkning.

Finns både varg och Björn på marken nu men såg inga spår i alla fall, ska bli intressant och se när snön kommer vad som gömmer sig därute i skogen (förhoppningsvis sover väl björnen då iaf)

söndag 18 augusti 2013

Bockajakten (uppföljning pass 4)

Kort efter det förra inlägget började det hända saker i skogen...

Samma älg ekipage från morgonen kom och beslöt sig för att stanna på det lilla hygget bakom min rygg.

På min högra sida kunde jag snart se en rödbrun skugga skymta till och en titt med kikaren visade get med killing.

Ett knak på min vänstra sida och kunde där konstatera ytterligare ett hondjur.

Tiden går genast mycket fort och träsmaken i baken känns inte så farlig i alla fall.

Skymningen börjar falla när jag hör prasslande framför mig. Upp med kikaren och skymtar genast en 6-taggare som står och skrubbar hornen innan han lägger sig ned. Med bocken i kikaren lockar jag för att se om det blir någon reaktion och jag vet inte om jag bara tänker eller om jag säger något högt men bocken som ligger ner är dyr still fast ca 20 m bakom tittar en bock till fram och bara av vad jag ser (jämförelse vis) så borde detta vara GULD bocken!

Snabbt försvinner den ur kikarsiktet och jag inser att tiden har sprungit iväg... Det är mörkt nu!

lördag 17 augusti 2013

Bockajakten

Andra dagen på bock jakten och fjärde passet just nu... Sett både älgko med kalv, vildsvin, räv, mård och bock men inte kommit till skott. Se vad dom kommande 4 timmarna har att erbjuda. Suttit en timma redan och ännu bara fågelkvitter.

torsdag 8 augusti 2013

Mac vs HP

Trodde det skulle vara enkelt och besluta sig för vilken bärbar dator man ska ersätta den gamla med. Förvånad om den som står här hemma inte går upp i rök snart, den är trots allt inne på sitt...hmm...sjätte år tror jag! (med andra ord antik)

Var så säker på att jag ville ha en MAC, men inser att det kanske enbart är för att min HP är uråldrig.  

MAC vs HP, HP vs MAC det är ungefär som att rycka bladen från en blomma; älskar, älskar inte....

HELP! What to choose....


tisdag 6 augusti 2013

Motivation!

Nere i hallen står skostället med en variation av skor: sandaler, foppa, grabbarnas golfskor och mina nya alldeles oanvända löparskor!

Gått ca en månad sedan jag köpte dom men pga att jag inte känt mig 100% har dom blivit ståendes. Men känns bra nu i kroppen efter gårdagens body pump pass (ja jag har träningsvärk)

Tänkte läsa lite och hitta löp motivationen ;)

Bild tagen på artikel i: iForm 12/2013

måndag 5 augusti 2013

Tillbaka till verkligheten

Nu är larmet aktiverat igen och i morse ljöd ljudet klockan 05.30!!!

Egentligen så gör det inte så mycket att börja jobba igen, skönt med rutin och så har man lite träning att ta igen.

Körde första body pump passet ikväll... Sist var 4 veckor sedan så det var verkligen på tiden. Tog det dock väldigt lugnt. Känner fortfarande knölen i ljumsken (som jag upptäckte för 3 veckor sedan) den gör inte ont eller så och vårdcentralen verkade inte direkt oroliga när jag pratade med dom så avvaktar någon vecka till.

Efter träningen körde jag lite med tiger tailen. Måste verkligen bli bättre på att stretcha och den gör det lite roligare. Köpte den på www.pakvis.com och den är värd varenda krona

söndag 4 augusti 2013

Livet, älska livet!

Om en dag känns hopplös, trist och grå. Om man känner allt går fel och ingenting spelar någon roll.
Kom ihåg - Älska Livet!

torsdag 1 augusti 2013

Investering - sulor

Gör mig redo för kommande träningspass

Hos Intersport i Kristinehamn gör dom sulor och jag har varit där nu och fått ett par som förhoppningsvis ska fixa till de smärtor jag ibland känner av vid träning.

Nu är jag taggad :)

1200kr det må det vara värt!

Go Frukost

Det märks på degklumpen till mage att det blivit några riktigt goa frukostar under semestern med ny bakat bröd (och mycket mindre träning). Tur verkligheten är åter på måndag igen.

Men, vad slår egentligen ny bakat bröd, i alla fall om man pratar bröd!

Jag brukar sätta degen kvällen innan om jag ska ha frukost bröd. Detta gör jag genom att använda kallt vatten och sedan låta degen stå svalt till morgonen. Degen får sedan jäsa i ytterligare 30 min (upplagd på plåten) i rumstemperatur innan den åker in i ugnen.

Sedan så är det även alltid kul att testa lite nytt - med grundreceptet i åtanke kan man exempelvis ha i solrosfrön, pumpakärnor eller som jag till dagens bröd då vetemjölet till viss del ersattes med råg och dinkel.
Kändes genast lite nyttigare med ett mörkare bröd :)